ГоловнаСвіт

Число поранених на кордоні Ізраїлю і сектора Газа перевищило 1000

Близько 40 людей отримали вогнепальні поранення.

Число поранених на кордоні Ізраїлю і сектора Газа перевищило 1000
Фото: EPA\UPG

Число поранених під час зіткнень на кордоні між сектором Газа і Ізраїлем, які відновилися вчора, 4 травня, досягла 1 143 чоловік. У 40 з них вогнепальні поранення. Інформації про загиблих немає. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я сектора Газа, передає NEWSru.co.il.

За даними ЗМІ, більшість з поранених отримали пошкодження в результаті застосування сльозогінного газу.

За інформацією представників армії Ізраїлю, 4 травня в шести місцях на кордоні з сектором Газа зібралися близько 10 тисяч палестинців. У порівнянні з попередніми акціями протесту, кількість демонстрантів знизилася.

При цьому група протестувальників двічі спробувала перетнути кордон.

Кілька десятків людей з сектора Газа прорвалися на територію палестинської частини КПП "Керем Шалом", що служить для переправлення вантажів у сектор. Палестинці завдали шкоди газопроводу і нафтопроводу, через які надходять в сектор нафта і газ.

ЦАХАЛ також підтверджує, що в секторі Газа впали два розвідувальних ізраїльських БПЛА. Палестинські ЗМІ повідомляють, що дрони були збиті камінням. ЦАХАЛ перевіряє причини падіння.

Нагадаємо, 30 березня близько 20 тисяч палестинців вийшли на багатоденну акцію протесту "Великий день повернення". Уздовж кордону сектора Газа з Ізраїлем учасники акції обладнали п'ять наметових таборів. Ізраїльтяни стягнули до сектору Газа значні підкріплення.

Протести пов'язані з тим, що біженці, які покинули палестинські землі після створення держави Ізраїль в 1948 році, чисельність яких разом з нащадками наближається до п'яти мільйонів, домагаються права на повернення. Ізраїльська влада відкидає їх вимоги.

В результаті зіткнень з ізраїльськими військовими з 30 березня були вбиті щонайменше 50 палестинців, понад 7 тисяч осіб отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram