ГоловнаСвіт

КНДР синхронізувала час з Південною Кореєю

Крім того, Північна Корея має намір запустити авіамаршрути в Південну Корею.

КНДР синхронізувала час з Південною Кореєю
Фото: EPA/UPG

КНДР і Південна Корея узгодили свої часові пояси, повідомило у п'ятницю, 4 травня, державне північнокорейське агентство KCNA.

2015 року Пхеньян встановив свій часовий пояс, який відстає від південнокорейського часу на 30 хвилин. У суботу, 5 травня, КНДР перейде на єдиний з Південною Кореєю час, повідомляє Німецька хвиля.

Крім того, КНДР подала заявку на Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO) з проханням відкрити авіамаршрути в Південну Корею. Зараз заявка перебуває "на вивченні", повідомили в організації. Представники ICAO мають намір відвідати Пхеньян наступного тижня.

Нагадаємо, у п'ятницю, 27 квітня, лідери двох Корей провели історичну зустріч на території Південної Кореї у прикордонному селі Пханмунджом. Після переговорів лідери двох країн анонсували підписання наприкінці 2018 року мирного договору, який покладе край війні між двома країнами.

У 1953 році, після трирічної війни, між Північною і Південною Кореєю було укладено перемир'я. Мирний договір між країнами так і не був підписаний. Формально вони продовжують перебувати у стані війни.

Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який відвідав Південну Корею за 65 років. Попередні зустрічі в 2000 і 2007 році проходили на території КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram