ГоловнаСвіт

КНДР переведе час для синхронізації з Південною Кореєю

У 2015 керівництво КНДР вирішило перевести годинник, щоб мати "свій особливий час".

КНДР переведе час для синхронізації з Південною Кореєю

Північна Корея переведе годинники на 30 хвилин вперед для синхронізації часу з Південною Кореєю. Про це з посиланням на заяву лідера КНДР Кім Чен Ина повідомив прес-секретар президента Південної Кореї Юн Ен Чан, повідомляє видання CTV.

Повідомляється, що цю заяву Кім Чен Ин зробив на двосторонньому саміті 27 квітня.

Різниця в часі між Північною і Південною Кореєю за рішенням керівництва КНДР виникла в 2015 році. Таке рішення керівництво країни прийняло, щоб в Пхеньяні був "свій особливий час".

Нагадаємо, в п'ятницю, 27 квітня, лідери двох Корей провели історичну зустріч на території Південної Кореї в прикордонному селі Пханмунджом. Після переговорів лідери двох країн анонсували підписання в кінці 2018 року мирного договору, який покладе край війні між двома країнами.

У 1953 році, після трирічної війни, між Північною і Південною Кореєю укладено перемир'я. Мирний договір між країнами так і не підписано. Формально вони продовжують перебувати в стані війни.

Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який відвідав Південну Корею за 65 років. Попередні зустрічі в 2000 і 2007 році проходили на території КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram