ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин пообіцяв закрити головний полігон ядерних випробувань у травні

КНДР дозволить зняти це американським і південнокорейським журналістам.

Кім Чен Ин пообіцяв закрити головний полігон ядерних випробувань у травні
Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв, що головний полігон для проведення ядерних випробувань в його країні буде закритий в травні. Про це повідомив представник президента Південної Кореї Мун Чже Іна за підсумками історичних переговорів двох лідерів, які відбулися 27 квітня, пише Bloomberg.

Відзначається, що Кім Чен Ин пообіцяв допустити до спостереження за закриттям полігону південнокорейських і американських журналістів. Лідер КНДР розповів президенту Південної Кореї, що два тунелі ядерного полігону наразі все ще в доброму стані, спростувавши інформацію про те, що об'єкт отримав серйозні пошкодження і більше не придатний до використання.

Нагадаємо, в п'ятницю, 27 квітня, лідери двох Корей провели історичну зустріч на території Південної Кореї в прикордонному селі Пханмунджом. Після переговорів лідери двох країн анонсували підписання в кінці 2018 року мирного договору, який покладе край війні між двома країнами.

У 1953 році, після трирічної війни, між Північною і Південною Кореєю було укладено перемир'я. Мирний договір між країнами так і не був підписаний. Формально вони продовжують перебувати в стані війни.

Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який відвідав Південну Корею за 65 років. Попередні зустрічі в 2000 і 2007 році проходили на території КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram