ГоловнаСвіт

У Словаччині відбувся багатотисячний мітинг з вимогою дострокових виборів

Петицію про це підписали 80 тисяч чоловік.

У Словаччині відбувся багатотисячний мітинг з вимогою дострокових виборів
Фото: EPA\UPG

Через два місяці після вбивства словацького журналіста-розслідувача Яна Куцяка тисячі людей знову вийшли ввечері в п'ятницю, 27 квітня, у Братиславі на антиурядову демонстрацію. За даними ЗМІ, в акції взяли участь близько 5 тисяч чоловік, передає "Німецька хвиля".

Головна вимога маніфестантів - проведення дострокових виборів. Заміна кількох членів уряду, за словами організаторів мітингу, не може повернути довіру до державних інституцій. За їхньою інформацією, петицію про проведення дострокових виборів уже підписали 80 тисяч словаків.

Зазначимо, чергові парламентські вибори мають відбутися в країні 2020 року.

Хвиля протестів у Словаччині піднялася після того, як 25 лютого були застрелені журналіст-розслідувач Ян Куцяк і його наречена.

В одному зі своїх останніх матеріалів, що був опублікований уже після вбивства, Куцяк звинуватив наближених до прем'єр-міністра Роберто Фіцо людей у тісних зв'язках з італійськими підприємцями, які, своєю чергою, були пов'язані з мафією. Фіцо відкинув ці звинувачення.

Після масових протестів у країні у відставку пішли сам Фіцо, два його помічники, глава МВС, шеф поліції, а також міністр культури, який формально був куратором журналістів у країні.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram