ГоловнаСвіт

У Данії близько тисячі підлітків звинувачують у поширенні порно у Facebook

У разі визнання провини підозрюваним загрожує умовний тюремний термін приблизно на 20 днів.

У Данії близько тисячі підлітків звинувачують у поширенні порно у Facebook
Фото: fm.cnbc.com

Понад тисяча молодих людей у Данії можуть опинитися на лаві підсудних за звинуваченням у поширенні порнографічних матеріалів, передає Російська служба Бі-бі-сі.

За даними правоохоронців, підозрювані поширювали відео сексу двох 15-річних школярів, обмінюючись ним у месенджері Facebook.

Поліція повідомила, що їм закидають поширення дитячої порнографії, оскільки підліткам, зафіксованим на відео, не виповнилося 18 років.

Про інцидент з відео данська поліція дізналася від американської влади, яка, за свого боку, отримали інформацію від Facebook.

Загалом у цій справі проходять 1004 особи. За даними поліції, вони обмінювалися порнороликом у месенджері восени минулого року. Деяким підозрюваним уже виповнилося 18 років, тому в поліцейські дільниці їх викликали особисто. Підлітків віком до 18 років повідомили через батьків.

Представник данської поліції заявив, що ця справа має послужити попередженням молоді про наслідки, які можуть виникнути в результаті обміну секс-відео.

У разі визнання провини підозрюваним загрожує умовний тюремний термін приблизно на 20 днів.

Також якщо їх визнають винними, вони на 10 років опиняться у списку людей, викритих у розповсюдженні дитячої порнографії.

Тим часом у Данії залунали заклики докласти більших зусиль для запобігання випадкам так званої "порнопомсти", коли відкинуті коханці викладають у мережу інтимні фото і відео своїх колишніх без їхнього дозволу.

Нагадаємо, в Данії 17-річну дівчину посадили на 8 років за підготовку терактів у школах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram