ГоловнаСвіт

Через збройні сутички в столиці Лівії призупинили всі авіарейси

Сутички спалахнули між двома конкурентними групами.

Через збройні сутички в столиці Лівії призупинили всі авіарейси
Архив

У столиці Лівії Триполі в районі аеропорту Мітига сьогодні вранці спалахнули збройні сутички, що спричинило припинення всіх авіарейсів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Зазначають, що сутички спалахнули між Спеціальною силою стримування (RADA), що діє як антикримінальний і антитерористичний підрозділ, а також контролює аеропорт Мітига і велику в'язницю поруч із ним, і конкурентною групою, дислокованою в районі Таджоро в Триполі.

Згодом RADA опублікувала знімки вулиць довкола аеропорту, на яких видно пікапи з встановленими на них кулеметами, а також танк.

Роботу аеропорту досі не відновили.

Оновлено. Як повідомляє агентство Рейтер, у сутичках ворогуючих сторін загинули 10 осіб. Чутно звуки автоматної і артилерійської стрільби.

Після того, як президента Муаммара Каддафі, який очолював країну з 1969 року, скинули й убили восени 2011 року під час громадянської війни, в країні встановилося перехідне управління, а Триполі перебуває під контролем різних угруповань, між якими донедавна регулярно відбувалися сутички.

Як зазначає Рейтер, число сутичок помітно поменшало після того, як у липні 2017 року сторони конфлікту в Лівії за посередництва президента Франції Еммануеля Макрона домовилися про припинення вогню і проведення дострокових президентських і парламентських виборів у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram