ГоловнаСвіт

У Греції тривають масові страйки за право страйкувати

До страйку приєдналися найбільші профспілки приватного сектора Греції.

У Греції тривають масові страйки за право страйкувати
Затор в Афинах
Фото: EPA/UPG

У Греції працівники громадського транспорту, а також авіадиспетчери проводять страйк на знак протесту проти законопроекту, що посилює правила проведення страйків у країні.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Відзначають, що страйк призвів до затору машин на дорогах, що ведуть до центру Афін.

Страйк підтримали також учителі, судді та співробітники державних лікарень.

Страйк підтримали кілька профспілок, у тому числі найбільші профспілки приватного сектора Греції ADEDY і GSEE.

"Уряд продовжує [здійснювати] шторм антиробітничих заходів, які призвели до зубожіння грецького суспільства, - заявили в GSEE. - Це останній удар по робітниках, пенсіонерах і безробітних, оскільки законопроект, по суті, припиняє конституційне право на страйк".

Протестувальники виступають проти законопроекту, внесеного урядом на вимогу міжнародних кредиторів країни. Законопроект, який, як очікують, буде затверджено в понеділок, скоротить допомогу багатодітним сім'ям, запровадить новий процес викупу заставних за простроченими кредитами, а також обмежить проведення страйків у Греції.

У цей час профспілки можуть скликати страйки за підтримки однієї третини своїх членів. Новий закон, у разі його ухвалення, підніме планку трохи вище за 50%, що, на думку кредиторів, обмежить частоту страйків і підвищить продуктивність, яка відстає приблизно на 20% від середнього показника по ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram