ГоловнаСвіт

Міжнародна коаліція на чолі з США розмістить у Сирії нові "сили безпеки"

Новий підрозділ буде дислоковано уздовж річки Євфрат.

Міжнародна коаліція на чолі з США розмістить у Сирії нові "сили безпеки"

Коаліція під керівництвом США тренує членів опозиційного альянсу "Сирійські демократичні сили" (СДС), щоб розмістити нову військову структуру уздовж кордону Сирії.

Про це повідомляє видання Defense Post

За інформацією видання, ці сили налічуватимуть 30 тис. осіб, у тому числі 15 тис. ветеранів, які вже служили в СДС. Представник прес-служби коаліції Томас Віл заявив виданню, що триває робота з формування "сирійських прикордонних сил безпеки". У тренуваннях наразі беруть участь 230 осіб. За словами Віла, фактично йдеться про "зміну завдань 15 тис. членів "Сирійських демократичних сил" - перехід до нової місії в прикордонних військах, оскільки боротьба з ІДІЛ добігає кінця. Новий підрозділ буде дислоковано уздовж річки Євфрат на територіях, які контролюють СДС.

Раніше, 22 грудня, генерал Центрального командування США генерал Джозеф Вотел заявив, що Вашингтон розробляє програму підготовки курдських і арабських прикордонників. За словами Вотела, прикордонні підрозділи СДС проходять підготовку для того, щоб "створювати і етично працювати в контрольно-пропускних пунктах", "строго дотримуючись військових законів".

За даними спостерігачів, загальна кількість загиблих за весь час громадянської війни в Сирії з 2011 року наближається до півмільйона - 494 тис. Згідно з цією інформацією, за минулий рік у Сирії загинули 39 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше в січні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав дії Росії в Сирії "жалюгідним фарсом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram