ГоловнаСвіт

Росія готує санкції проти членів Всесвітнього антидопінгового агентства

Проти чиновників WADA можуть порушити кримінальні справи.

Росія готує санкції проти членів Всесвітнього антидопінгового агентства
Фото: sports.ru

У Росії розробляють санкції й інші обмеження проти чиновників Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) й інших осіб, які, на думку російської влади, були причетними до відсторонення збірної Росії від участі в Олімпіаді в Пхьончхані.

Про це пише газета "Известия" з посиланням на два поінформовані парламентські джерела, а також голову комісії Ради Федерації із захисту державного суверенітету і запобігання втручанню у внутрішні справи Андрія Клімова.

За словами останнього, відповідне рішення було прийнято на зборах парламентаріїв, спортсменів і дипломатів 12 грудня минулого року.

На цей момент, за даними голови комісії Ради Федерації, "йде процес визначення людей", щодо яких будуть введені обмеження. Співрозмовники видання уточнили, що мова в цьому випадку може йти "про майже десяток персон", причому не тільки про чиновників WADA. Проти них, як зауважили джерела газети, можуть ввести "персональні заходи, зокрема можуть порушити справи, в тому числі кримінальні". За інформацією співрозмовників "Известий", особам, які потрапили в цей список, буде також обмежено в'їзд на територію Росії.

Про вжиття відповідних заходів, як зазначив Клімов, буде оголошено вже після закінчення Олімпійських ігор 2018 року. Конкретних термінів він не назвав. "Понад половина керівного складу WADA - представники країн-членів військово-політичного альянсу НАТО, мета якого - боротьба з Росією", - додав сенатор.

"Я не стверджую, що кожен з них працює таємним агентом альянсу, але на практиці-то виходить саме так", - підсумував він.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет 5 грудня відсторонив збірну Росії від участі в Іграх у Пхьончхані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram