ГоловнаСвіт

Міноборони ФРН має намір скоротити участь німецьких солдатів в операції проти ІДІЛ

Міністр оборони Німеччини підтвердила, що у військовому сенсі ІДІЛ переважно розгромлена.

Міноборони ФРН має намір скоротити участь німецьких солдатів в операції проти ІДІЛ
Урсула фон дер Лайен
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Лайєн заявила, що Берлін планує скоротити операцію Бундесверу проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє DW

При цьому голова оборонного відомства зазначила, що німецькі солдати повинні залишитися на своїй базі в Йорданії.

Під час візиту на базу в аль-Азрак і візиту в Амман 13-14 січня фон дер Ляєн наголосила, що у військовому сенсі ІДІЛ переважно розгромлена, тому кількість солдатів, які беруть участь в операції Counter Daesh (Даеш - арабська назва ІДІЛ), може бути зменшена.

"Ми знаємо, що ІДІЛ не варто недооцінювати і що ми повинні запобігти їхньому укриттю в залишених ними місцях", - цитує міністра агентство новин AFP. Операція проти ісламістів триватиме, зазначила вона. Фон дер Лайєн також наголосила, що Німеччина залишиться надійним партнером своїх союзників. Кількість солдатів Бундесверу залежатиме від характеру завдань, які будуть узгоджуватися з союзниками і Бундестагом.

За чинним нині мандатом Німеччина може використовувати для боротьби з ІДІЛ не більш ніж 1200 військовослужбовців. 280 з них дислоковані в Йорданії, де базуються літаки Tornado. Вони виконують розвідувальні польоти над Сирією та Іраком.

Як повідомляли наприкінці грудня, в ІДІЛ залишилася менш ніж тисяча бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram