ГоловнаСвіт

У Швеції планують створити держорган для захисту від втручання Росії у вибори

"Той або ті, хто збирається спробувати вплинути на нашу країну: тримайтеся подалі!" - заявив шведський прем'єр.

У Швеції планують створити держорган для захисту від втручання Росії у вибори
Стефан Левен
Фото: EPA/UPG

У Швеції планують створити новий державний орган для захисту майбутньої виборчої кампанії від впливу Росії та інших країн.

Про це заявив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен, передає

Euobserver.

Політик зазначив, що новий державний орган буде створено "негайно" і відповідатиме за посилення "психологічної оборони" шведської громадськості шляхом виявлення, аналізу та реагування на кампанії "зовнішнього впливу".

"Залишилося менш ніж вісім місяців до найкращого дня для шведського демократичного життя, до дня виборів, і тільки шведські виборці визначатимуть їх результат. Той чи ті, хто збирається спробувати вплинути на нашу країну: тримайтеся подалі! Ми не будемо вагатися, чи викривати тих, хто намагається щось зробити, тому що ми знаємо: в цей момент такі операції ведуться", - заявив прем'єр Швеції.

Левен зазначив, що головна загроза походить із боку Росії, однак не виключено, що й інші країни спробують вплинути на вибори у Швеції, призначені на 9 вересня.

За його словами, контрпропагандистський орган стане лише частиною пакету заходів забезпечення проведення виборів. У цей пакет також увійде посилення фінансування розвідки і служб кібероборони для виявлення зовнішніх загроз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram