ГоловнаСвіт

СК РФ завершив розслідування справи керівника "Гоголь-центру": сума "організованого" ним розкрадання зросла вдвічі

Обсяг кримінальної справи проти Серебреннікова перевищує 100 томів.

СК РФ завершив розслідування справи керівника "Гоголь-центру": сума "організованого" ним розкрадання зросла вдвічі
Кирилл Серебренников
Фото: sledcom.ru

Слідчий комітет Росії відзвітував про завершення розслідування справи "Сьомої студії", підозрюваним у якій проходить художній керівник "Гоголь-центру" режисер Кирило Серебренніков.

Про це повідомляє "Интерфакс".

За словами адвоката Ірини Поверінової, в підсумкових матеріалах слідства сума збитків у кримінальній справі виросла практично удвічі - з 68 млн до 133 млн рублів.

Крім того, слідчі виділили в окреме провадження матеріали проти головного бухгалтера і продюсера АНО "Сьома студія" Ніни Масляєвої і Катерини Воронової, повідомляє Агентство міських новин "Москва".

"В іншому фабула справи залишилася такою самою, як і була", - заявила Ірина Поверінова. За її словами, обсяг кримінальної справи "великий" і перевищує 100 томів.

Кримінальну справу про розкрадання бюджетних коштів співробітниками "Сьомої студії" на культурний проект "Платформа" було порушено 2015 року. У травні 2017 року пройшли обшуки вдома у Кирила Серебреннікова і в очолюваному ним "Гоголь-центрі". Після цього режисера відправили під домашній арешт.

Фігурантами справи також є директор "Сьомої студії" Юрій Ітін, колишній гендиректор "Гоголь-центру" Олексій Малобродський, колишній головний бухгалтер "Сьомої студії" Ніна Масляєва, продюсер вистави "Сон літньої ночі" Катерина Воронова і директор РАМТ Софія Апфельбаум. Всі, крім Масляєвої, своєї провини не визнають. Вона уклала угоду зі слідством і дала свідчення проти інших фігурантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram