ГоловнаСвіт

Суд відправив керівника російського "Гоголь-центру" Серебреннікова під домашній арешт

Адвокат режисера просив суд відпустити його під заставу в розмірі 68 млн рублів.

Суд відправив керівника російського "Гоголь-центру" Серебреннікова під домашній арешт
Кирилл Серебрянников
Фото: sledcom.ru

Басманний суд Москви відправив під домашній арешт художнього керівника "Гоголь-центру" Кирила Серебреннікова, звинуваченого в організації розкрадання 68 млн рублів.

Про це повідомляє

"Дождь"..

Режисер перебуватиме під домашнім арештом один місяць і 27 днів.

Слідство просило суд відправити режисера під домашній арешт. На думку сторони звинувачення, перебуваючи на волі, режисер міг би тиснути на свідків і знищити докази. Адвокат Серебреннікова просив суд відпустити його під заставу в розмірі 68 млн рублів - в таку суму слідство оцінило збитки у справі.

Під час засідання суду адвокат перерахував імена людей, які виступили поручителями Серебреннікова - понад 30 осіб. Серед них телеведучий Іван Ургант, співак Філіп Кіркоров, телеведучий Андрій Малахов, режисер Авдотья Смирнова, актриси Ксенія Раппопорт, Чулпан Хаматова, Єлизавета Боярська та інші.

Серебренніков своєї провини не визнав і свідчити відмовився. "Звинувачення мені видаються абсурдними і неможливими", - заявив режисер. Він просив суд відпустити його на волю, оскільки йому "потрібно знімати фільм і випускати спектакль". "Шановний суд, я не збираюся втікати від слідства. Я невинна людина, я чесна людина - про це говорять усі ці поручительства і всі роки моєї роботи в Росії і за кордоном", - заявив режисер у суді.

Серебренніков додав, що був художнім керівником проекту "Платформа", реалізував його і відзвітував за витрачені гроші перед Мінкультури РФ, на що там відповіли вдячністю. Серебреннікова затримали за підозрою в розкраданні 68 млн рублів, виділених відомством на цей проект.

Напередодні в Слідчому комітеті Росії пояснили, що, за версією слідства, Серебренніков і гендиректор "Сьомої студії" Юрій Ітін навмисно завищували вартість і кількість робіт для проекту "Платформа". Гроші на його реалізацію виділяв Мінкульт РФ.

Крім того, слідство з'ясувало, що Серебренніков і Ітін доручали колишньому генеральному продюсеру "Сьомої студії" Олексію Малобродському і колишньому головному бухгалтеру Ніні Масляєвій укладати фіктивні договори з підконтрольними юридичними особами та приватними підприємцями. Після цього гроші виводили, переводили в готівку, Серебренніков розподіляв їх між учасниками схеми. Масляєва і Малобродський перебувають у СІЗО, а Ітін - під домашнім арештом.

22 серпня Серебреннікова затримали в Санкт-Петербурзі, після чого доставили в Москву. Увесь день його допитували, після чого відвезли в ізолятор на Петровці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram