ГоловнаСвіт

У Литві оприлюднено список росіян, які підпадають під дію "закону Магнітського"

У списку є прізвище лідера Чечні Рамзана Кадирова.

У Литві оприлюднено список росіян, які підпадають під дію "закону Магнітського"
Фото: rus.tvnet.lv

Департамент міграції Литви в понеділок оприлюднив список з 49-ти громадян Росії, яким через порушення прав людини і відмивання грошей заборонено в'їзд до Литви, повідомляє Delfi.

Список оприлюднено минулого тижня на підставі вступив в силу в Литві з 1 січня так званого "Закону Магнітського", що набув чинності в Литві з 1 січня. У списку, який викладено в Інтернеті, значаться імена, прізвища, дати народження та громадянство зазначених осіб. Зокрема, в списку є прізвище лідера Чечні Рамзана Кадирова.

Деякі включені в цей список особи вже зараз є небажаними в Литві, сказав представник міністра внутрішніх справ.

У списку також значаться голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін і заступник голови Слідчого комітету МВС РФ генерал-майор Олег Логунов, який вів справу Магнітського. Судді Олена Сташина, Олексій Криворучко, Світлана Ухнальова, Сергій Подопригоров, які прийняли рішення в цій справі, керівники Податкової інспекції Москви, посадові особи, різні чиновники та інші особи.

Литовський Сейм затвердив "закон Магнітського" про санкції щодо громадян іноземних держав, обвинувачених в корупції і порушенні прав людей 16 листопада 2017 року. Фігурантам "списку Магнітського" буде на п'ять років заборонено в'їзд до Литви.

Закон, названий ім'ям Сергія Магнітського, в 2012 році прийняли в США, застосувавши санкції проти російських посадовців, пов'язаних з порушеннями прав людини. США заборонили видавати їм візи і заморозили активи, в списку зараз - понад 40 імен. Подібні "закони Магнітського" прийняті в Канаді і Естонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram