ГоловнаСвіт

Трамп встановив новий антирекорд популярності

Рейтинг президента США продовжує падати.

Трамп встановив новий антирекорд популярності
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп має найнижчий рейтинг підтримки серед американців порівняно з усіма його попередниками в перший рік президентства.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, опублікованого телеканалом CNN

Відзначають, що політику Трампа за період менш ніж упродовж року його перебування на посаді підтримують лише 35% американців.

"Це значне падіння з позначки 45%, яку Трамп мав у березні, незабаром після того, як отримав повноваження", - уточнює телеканал.

Таким чином Трамп має "найгірший рейтинг" на момент завершення першого року порівняно з кожним попереднім президентом. Причому його відрив - суттєвий порівняно з попередниками, а рівень несхвалення політики голови Білого дому серед американців сягає 59%.

Відзначають, що Джордж Буш-молодший завершив свій перший календарний рік президентства з 86% -м рейтингом схвалення його політики, Джон Кеннеді - 77%, Джордж Буш-старший мав 71%, а Дуайт Ейзенхавер - 69% виборців.

Річард Ніксон, Джиммі Картер, Білл Клінтон і Барак Обама наприкінці свого першого року мали, в середньому, не менш ніж 50% підтримки виборців. Найгіршим до цього вважався Рональд Рейган, якому довіряли лише 49% на початку президентства.

Телеканал CNN провів опитування по телефону, а також шляхом інтерв'ю в період з 14 по 17 грудня. У ньому взяв участь 1001 дорослий громадянин із правом голосу.

Нагадаємо, минулого тижня п'ятеро американських сенаторів закликали Трампа піти у відставку на тлі скандалу зі звинуваченнями в сексуальних домаганнях. Згодом Трамп заявив, що не знає жінок, які звинувачують його в домаганнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram