ГоловнаСвіт

Спортсменам з РФ замість національного прапора на Олімпіаді запропонували використовувати георгіївські стрічки

Олімпійський чемпіон, депутат Держдуми Олексій Воєвода вирішив підняти бойовий дух "олімпійців з Росії".

Спортсменам з РФ замість національного прапора на Олімпіаді запропонували використовувати георгіївські стрічки
Фото: news.1777.ru

Олімпійський чемпіон, бобслеїст, депутат Держдуми Російської Федерації Олексій Воєвода запропонував російським спортсменам, позбавленим можливості виступати під національним прапором на Іграх в Пхьончхані, використовувати георгіївський прапор і оранжево-чорні кольори георгіївської стрічки.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"А я б георгіївський прапор зробив і прикрасив нашу збірну георгіївськими стрічками. Чому ні?" - сказав Воєвода у вівторок журналістам.

Він вважає, що ці символи перемоги і мужності підняли б дух російських олімпійців, вимушених виступати не як збірна РФ, а як "олімпійці з Росії".

Як повідомлялося, 5 грудня МОК усунув збірну Росії від Олімпіади-2018 у південнокорейському Пхьончхані через допінг, дозволивши виступати російським спортсменам, які не причетні до вживання допінгу, під нейтральним прапором. Це перше в історії відсторонення від Олімпіади країни за допінг.

Пізніше МОК заборонив виконання національного гімну країни та участь російської делегації в церемонії відкриття.

Згідно з визначеними МОК правилами екіпірування росіян на Олімпіаді-2018, на куртках російської збірної замість скорочення RUS напишуть OAR - "олімпійський спортсмен з Росії".

Нагадаємо, в Росії георгіївська стрічка як символ Перемоги почала використовуватися з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти і бойовики. У 2014 році її також використовували "самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram