ГоловнаСвіт

Курс біткойна впав на 15%

У понеділок криптовалюта піднялася до рівня $20089.

Курс біткойна впав на 15%
Фото: vocativ.com

Курс біткойна о 4:25 за Києвом упав до $16626,42. Це падіння на 15% порівняно з рекордом, установленим криптовалютою в понеділок, коли вона піднялася до рівня $20089.

Про це повідомляє Bloomberg.

Голова підрозділу маркетингу зареєстрованої в Гонконзі біржі криптовалюти Gatecoin Томас Глюкман назвав падіння курсу біткойна "короткостроковою корекцією". "Я думаю, ми побачимо відновлення до кінця тижня. Чесно кажучи, я сприймаю це як короткострокову волатильність, якої ми всі і так очікували", - зазначив він. За даними на 6:23, біткойн трохи відіграв падіння і торгувався на рівні $17133,6, а його капіталізація становила $287,03 млрд.

Раніше сильне падіння біткойна зафіксували 30 листопада: тоді курс криптовалюти перевищив $11 тис., а потім упав більш ніж на 18%. Великий обвал стався і на початку листопада: тоді біткойн обвалився на 29%, з $7882 до $5605.

У вівторок грошово-кредитне управління Сінгапуру попередило інвесторів про ризики вкладень у криптовалюту, зазначивши, що їх не можна вважати законним платіжним засобом і що вони не підкріплені будь-якими фізичними активами і не емітуються жодним урядом.

Минулого тижня Комісія з термінової ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами США випустила попередження для інвесторів, які збираються купувати ф'ючерси на біткойни. "Як і всі ф'ючерсні продукти, угоди на цих ринках повинні розглядатися як угода високого ризику", - говорилося в повідомленні регулятора. Комісія дозволила торгувати ф'ючерсами на криптовалюту двом бірж - Chicago Mercantile Exchange (CME) і CBOE Futures Exchange (СFE). У 2018 році такі операції планує почати біржа Nasdaq. Різке зростання біткойна минулого тижня аналітики пов'язували саме з рішенням бірж торгувати його ф'ючерсами.

Психологічно значущу позначку в $10 тис. біткойн подолав 28 листопада. Колишній менеджер хедж-фонду Майкл Новограц у коментарі телеканалу CNBC раніше заявив, що до кінця 2018 року біткойн може "легко" сягнути рівня $40 тис. При цьому він попередив, що криптовалюти стануть "найбільшим мильною бульбашкою в нашому житті".

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що Естонія планує запустити власну криптовалюту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram