ГоловнаСвіт

Верховний суд Кенії одностайно підтримав переобрання президента

Ухуру Кеніата вже наступного тижня зможе скласти присягу.

Верховний суд Кенії одностайно підтримав переобрання президента
Ухуру Кениата
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Кенії одностайно підтримав переобрання президента Ухури Кеніати за підсумками повторного президентського голосування в жовтні.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Таким чином Кеніата вже наступного тижня зможе скласти присягу.

Головний суддя Девід Марага сказав, що хоча всі шість суддів відхилили позови, що перешкоджають переобранню президента, опозиційна коаліція NASA наполягає, що уряд є незаконним.

Суперник Кеніати від опозиції Раїла Одінга через свого радника заявив, що рішення суду "не стало несподіванкою" і було "рішенням з примусу", не навівши жодних доказів своїх слів.

Жителі міста Кісуму на заході країни, де Одінга має потужну підтримку, забарикадували дороги на знак протесту проти рішення суду. За словами свідка Рейтер, поліція поки що не відреагувала на їхні дії.

Результати серпневих виборів, які Кеніата виграв з результатом 54,3% проти 44,7% в його суперника від опозиції Раїли Одінги, були анульовані Верховним судом Кенії через порушення. У жовтні пройшли перевибори. Одінга їх бойкотував, тому що після рішення Верховного суду не було вжито жодних заходів, щоб не допустити повторних порушень, у зв'язку з якими скасували перше голосування.

Нагадаємо, що Ухуру Кеніата очолює Кенію з березня 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram