ГоловнаСвіт

США запідозрили іранських хакерів в атаках на телеканал HBO

За деякими даними, Білий дім має намір розширити санкції проти Ірану.

США запідозрили іранських хакерів в атаках на телеканал HBO
Фото: alternativechannel.org

Мін'юст США планує пред'явити іранським громадянам звинувачення в хакерських атаках, у тому числі на телеканал HBO.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на обізнані джерела.

За словами співрозмовників видання, оголошення Мін'юст зробить наступного місяця.

Публічне звинувачення Ірану в хакерських атаках може бути пов'язане з бажанням адміністрації президента США Дональда Трампа посилити санкції проти Тегерана, відзначили співрозмовники видання. При цьому співробітники правоохоронних органів США висловили стурбованість цим фактом, оскільки публікація документів про хакерські атаки "може поставити під загрозу поточну слідчу роботу".

Представник Мін'юсту відмовився коментувати виданню цю інформацію.

На початку серпня зломщики вкрали у HBO сценарії до серій фільму, які ще не вийшли на екрани, а наприкінці липня опублікували фрагменти цих серій. В інтернет, зокрема, було повністю викладено четвертий епізод сьомого сезону "Гри престолів".

HBO визнав факт крадіжки "конфіденційною інформацією" і заявив, що продовжать розслідування і співпрацю з поліцією, а також експертами з кібербезпеки. У компанії досі відмовляються вірити, що система електронної пошти була зламана.

У серпні Трамп підписав законопроект про нові санкції проти Ірану. Пізніше Іран заявив, що зможе створити ядерну зброю за 5 днів, якщо США вийдуть з ядерної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram