ГоловнаСвіт

На кордоні з Мексикою загинув американський прикордонник, - Трамп

Ще одна людина перебуває в лікарні у важкому стані.

На кордоні з Мексикою загинув американський прикордонник, - Трамп
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп розповів про загибель американського прикордонника на кордоні США з Мексикою.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

"Співробітника прикордонного патруля убито на південному кордоні [США]", ще один сильно постраждав. Ми будемо шукати і притягати до відповідальності винуватих. Ми повинні побудувати стіну, і ми її збудуємо!" - заявив Трамп, не уточнивши подробиць інциденту. 

 

Згідно з заявою американської митниці та прикордонної охорони, інцидент стався вранці 19 листопада за місцевим часом. Прикордонники патрулювали сектор Big Bend у Техасі уздовж південного кордону з Мексикою і "зреагували на активність", після чого були поранені. 36-річний співробітник патрульної охорони Роджеліо Мартінез загинув від отриманих ран, повідомили у відомстві. Ще один потерпілий перебуває в лікарні у важкому стані. Його ім'я не назвали.

ФБР розпочало розслідування того, що сталося, повідомив Associated Press представник прикордонної служби Карлос Діаз.

Нагадаємо, що ще в січні, в перший тиждень перебування на посаді президента, Трамп підписав указ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою. При цьому американський лідер стверджував, що змусить Мексику платити за зведення огорожі. Мексиканський президент відповів на це відмовою і скасував запланований візит до Вашингтона. Пізніше Білий дім запропонував оплатити будівництво, підвищивши мито на імпорт з Мексики.

У жовтні повідомляли, що Комітет Палати представників США затвердив $10 млрд на стіну з Мексикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram