ГоловнаСвіт
Спецтема
Китай

Китай визначив серед пріоритетів розвиток сільської освіти

За останні п'ять років у Китаї додатково прийняли 370 тис. абітурієнтів з сіл і бідних районів.

Китай визначив серед пріоритетів розвиток сільської освіти
Фото: EPA/UPG

Розвиток освіти серед бідного населення стане пріоритетним напрямом у Китаї на найближчі роки. Про це заявив міністр освіти КНР Чень Баошен на 19-му з'їзді Компартії Китаю, пише китайське видання "Женьмінь жибао".

Зокрема, в його доповіді наголошується, що слід сприяти інтегрованому розвитку обов'язкової освіти в місті та селі, приділяти підвищену увагу його розвитку в сільських районах, якісно розвивати дошкільне виховання, а також спеціальну та мережеву освіту, популяризувати повну загальну середню освіту, старанно забезпечувати рівні можливості отримання якісної освіти для кожної дитини.

За його словами, за останні п'ять років різниця між провінцією в центрально-західних районах із найнижчим коефіцієнтом прийому студентів і Всекитайським середнім показником знизилася з 15,3% у 2012 році до 4%. Разом із тим, у 30 провінціях були введені політичні установки, які дозволяють дітям мігруючого населення складати іспити до ВНЗ на місці проживання в конкретний час.

За допомогою здійснення спеціального плану прийому студентів до вищих навчальних закладів для школярів із бідних районів, за останні п'ять років у Китаї додатково прийняли 370 тис. абітурієнтів з сіл, бідних районів і центрально-західних районів країни.

Нагадаємо, минулого року Китай виділив грант у розмірі $200 тис. на експеримент із розвитку інклюзивної освіти в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram