ГоловнаСуспільствоОсвіта

Китай виділив $ 200 тис. на експеримент із розвитку інклюзивної освіти в Україні

Проект буде проведено в Запорізькій області. 

Китай виділив $ 200 тис. на експеримент із розвитку інклюзивної освіти в Україні
Фото: president.gov.ua

Китай виділив грант у розмірі $ 200 тис. на експеримент із розвитку інклюзивної освіти в Україні.

Відповідну угоду підписали дружина Президента України Марина Порошенко і голова Міжнародної торгової палати Великого шовкового шляху Люй Цзяньчжун, повідомляється на сайті президента.

Марина Порошенко розповіла, що із 7 мільйонів дітей в Україні приблизно кожна десята дитина має порушення психофізичного розвитку. Але тільки 10% з них навчаються в інклюзивних школах, а решта "перебувають за межами соціалізації і повноцінного суспільного життя".

Експеримент, на який виділяють гроші китайці, буде проведено в Запорізькій області у 2016-2019 роках. Нині в цьому регіоні України є лише 51 школа з інклюзивним навчанням. Мета проекту - максимальне залучення дітей з інвалідністю до активних суспільних взаємин шляхом створення інклюзивного освітнього середовища. 

 

Через три роки напрацьовані результати будуть покладені в основу дорожньої карти впровадження інклюзивної освіти в усіх регіонах України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у середу ухвалив постанову про припинення з 1 вересня 2017 року набору дітей із затримкою психічного розвитку в підготовчі та перші класи спеціальних шкіл.

Замість цього їх почнуть переводити в інклюзивні класи загальноосвітніх навчальних закладів. До 2022 року всі діти, які тепер навчаються в спеціальних школах, мають перейти у звичайні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram