ГоловнаСвіт

У Москві суд оштрафував активіста за веганський плакат на першотравневій ході

Активіста визнали винним у пропаганді вегетаріанства і нетрадиційної орієнтації.

У Москві суд оштрафував активіста за веганський плакат на першотравневій ході

Тверський районний суд Москви оштрафував на 15 тис. рублів ($250) Ростислава Чеботарьова за плакат "В жодній експлуатації немає необхідності - ставай веганом" на першотравневій ході.

Про це розповіла адвокат правозахисного проекту "Відкрита Росія" Ольга Димитрогло, яка представляла інтереси Ростислава.

Молодій людині закидають правопорушення за частиною 5 статті 20.2 КоАП ("Порушення учасником встановленого порядку мітингу"). У рішенні суддя вказала, що активіст і інші учасники колони веганів "порушили регламент проведення ходи, а саме демонстрували плакати і символіку за збереження тваринного світу, ведучи пропаганду вегетаріанства і нетрадиційної орієнтації".

Димитрогло вважає, що реальний склад правопорушення в діях Чеботарьова відсутній. "Активістів оглянули двічі - на рамках металошукачів і дружинники КПРФ. Їх допустили до ходи, протиправних дій вони не здійснювали", - розповіла вона.

1 травня на узгоджених демонстраціях у Москві було затримано 17 осіб із колони веганів. Через півтори години після початку ходи співробітники поліції перегородили шлях колоні, зажадали скласти плакати і почали затримувати учасників, супроводжуючи їх в автозак із застосуванням сили.

Нагадаємо, на початку липня в Москві двох дівчат затримали за чисті аркуші паперу в руках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram