ГоловнаСвіт

В Індії обирають президента

Результати виборів опублікують 20 липня.

В Індії обирають президента
Индия
Фото: air-tours.ru

В Індії проходить голосування на президентських виборах.

Про це повідомляє "Сіньхуа".

"Депутати парламенту країни і законодавчих зборів штатів виберуть главу держави з двох кандидатів. Від владної партії "Бхаратія джаната парті" (БДП, Індійська народна партія) виступає Рам Натх Ковінд, а від опозиції - Мейра Кумар", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що голосування почалося о 10 ранку за місцевим часом.

По всій країні 4896 законодавців - депутатів парламенту країни і законодавчих зборів штатів - мають право на участь у голосуванні.

Результати виборів опублікують 20 липня.

Переможець складе присягу 27 липня. Термін його повноважень становить п'ять років, він змінить на посту діючого главу держави Пранаба Мукерджі, який займає цю посаду з 2012 року.

Президент Індії - глава держави Індійська Республіка, перший громадянин Індії, Верховний головнокомандувач її збройними силами. Теоретично президент має значну владу, але на практиці, крім певних винятків, більшість владних повноважень належать раді міністрів Індійської Республіки на чолі з прем'єр-міністром. Президент виконує переважно представницькі функції, тільки формально затверджуючи рішення ради міністрів і парламенту. У низці випадків він має право розпустити парламенти штатів, а також має право помилувати засуджених.

Нагадаємо, наприкінці травня повідомляли, що Індія стала першою за населенням країною у світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram