ГоловнаСвіт

У Брюсселі розпочинається перший раунд переговорів про Brexit

Перший раунд переговорів про вихід Британії з ЄС триватиме чотири дні.

У Брюсселі розпочинається перший раунд переговорів про Brexit

Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс сьогодні зустрінеться з головним перемовником Євросоюзу Мішелем Барньє, який покладе початок першого раунду переговорів про вихід Великобританії зі складу ЄС.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми поклали гарний початок минулого місяця, і цього тижня починаються реальні переговори. Захист прав усіх наших громадян є першорядним завданням для мене в цьому раунді, і я розумію, що це те, в чому ми повинні досягти реального прогресу", - зазначив Девіс.

Раніше його офіс називав пропозицію, зроблену Британією минулого місяця щодо прав громадян ЄС, "справедливою і серйозною", хоча Барньє відкинув її як невідповідну вимогам ЄС.

Зазначають, що перший раунд переговорів триватиме чотири дні, після чого в четвер відбудеться планова прес-конференція.

Робочі групи зосередяться на трьох напрямках: права громадян, вимоги ЄС щодо сплати Британією близько €60 млрд для покриття поточних бюджетних зобов'язань ЄС й інші невирішені питання, наприклад, що станеться з британськими товарами в магазинах ЄС після Brexit.

Зі свого боку четверта група, очолювана Девісом і представниками Барньє Олівером Роббінсом і Сабіне Веян, зосередиться на усуненні проблем у Північній Ірландії, коли новий кордон ЄС відокремить британський регіон від Ірландії.

Ще три тижні переговорів, які потрібні для узгодження думок 27 урядів країн-членів, заплановано на кінець серпня - початок жовтня.

Нагадаємо, що минулого тижня британський уряд оприлюднив законопроект про вихід країни з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram