ГоловнаСвіт

Британський уряд оприлюднив законопроект про вихід країни з ЄС

Законопроект стане законом лише після обговорення в парламенті.

Британський уряд оприлюднив законопроект про вихід країни з ЄС

Уряд Великої Британії оприлюднив законопроект про вихід країни з Євросоюзу.

"European Union (Withdrawal) Bill" опубліковано на сайті британського парламенту.

"Скасувати Закон про Європейські співтовариства 1972 року і внести інші положення у зв'язку з виведенням Сполученого Королівства з ЄС", - каже перший рядок законопроекту.

Документом передбачено скасування верховенства права ЄС у країні в день виходу. При цьому всі закони ЄС залишатимуться чинними, змінити або відмовитися від них можна буде шляхом подальших доповнень до законодавства. Проект закону дає два роки на "роботу над помилками" в перехідний період після Brexit.

"Це один з найзначніших законодавчих актів, які коли-небудь проходили через парламент, він є важливою віхою в процесі нашого виходу з Європейського Союзу", - прокоментував документ міністр із Brexit Девід Девіс.

Він підкреслив, що законопроект передбачає "максимум визначеності, цілісності та контролю". Міністр гарантує, що якщо всі будуть працювати разом і в національних інтересах, зможуть забезпечити, щоб у британців була повністю чинна правова система того дня, коли вони покинуть Євросоюз. При цьому він заявив, що "буде працювати з ким завгодно" заради успіху.

Законопроект стане законом лише після обговорення в парламенті. Дебати розпочнуться щонайшвидше восени, прийняти його повинні до березня 2019 року. Опозиція вже дала зрозуміти, що не підтримає його.

Як повідомляли раніше в липні, в ЄС стурбовані правами європейських громадян у Британії після Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram