ГоловнаСвіт

Поліція припинила розслідування справи про напад на Навального з зеленкою

У Фонді боротьби з корупцією впізнали трьох нападників на Навального.

Поліція припинила розслідування справи про напад на Навального з зеленкою
Навальный после нападения
Фото: twitter.com/Kira_Yarmysh

Московське управління МВС призупинило розслідування справи про напад на опозиціонера Олексія Навального із зеленкою через неможливість встановити особу нападника.

Про це повідомляють на сайті Навального з посиланням на рішення прокуратури.

Адвокат Навального Вадим Кобзєв написав скаргу в прокуратуру. Він зажадав, щоб справу забрали в поліції і передали в СК.

"І ось поки я сидів у спецприймальнику, прийшла відповідь. У СК нічого передавати не будемо, справа в поліції. А поліція взагалі призупинила справу, оскільки встановити зловмисників не видається можливим", - написав Навальний.

У рішенні прокуратури йдеться, що МВС порушило кримінальну справу за фактом нападу на Навального з зеленкою за статтею про побої (ст.116 КК РФ). Підстав для вилучення і передачі справи в СК прокуратура не має. А в поліції розслідування справи припинено. Рішення МВС перевіряє прокуратура.

Напад на Навального було скоєно 27 квітня в центрі Москви. Лікарі діагностували йому хімічний опік ока. Пізніше опозиціонер заявив, що був ризик втратити зір, тому що йому "плюснули в очі зеленкою, розмішаною з чимось ще". У травні політику зробили операцію в Барселоні. Згодом він повідомив, що зір буде відновлюватися кілька місяців.

У Фонді боротьби з корупцією проаналізували відеозаписи, де невідомі нападають на Навального. Співробітники фонду впізнали трьох осіб. Як повідомляють на сайті Навального, ними були Олексій Кулаков, Олександр Петрунько та Ігор Бекетов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram