ГоловнаСвіт

WSJ повідомила про перехоплення спецслужбами США розмов російських чиновників про Трампа

В американській розвідці заявили, що зустрічі радників Трампа з росіянами не були приводом для особливої тривоги.

WSJ повідомила про перехоплення спецслужбами США розмов російських чиновників про Трампа
Фото: EPA/UPG

Російські чиновники обговорювали зустрічі з радниками Дональда Трампа в 2015 році за декілька місяців до того, як він заявив про свої плани балотуватися в президенти США.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на дані, перехоплені американською розвідкою.

Видання відзначає, що в деяких розмовах чиновники, зокрема, обговорювали зустрічі з радниками Трампа за межами США, проте невідомо, чи були ці люди пов'язані з його передвиборною кампанією.

Колишні та діючі співробітники американської розвідки заявили WSJ, що самі по собі зустрічі не були приводом для особливої тривоги, оскільки Трамп мав ділові зв'язки з Росією і проводив у Москві конкурс "Міс світу" в 2013 році, проте викликали подив.

Газета не повідомляє, чиї саме розмови були перехоплені і про яких радників Трампа йдеться.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомило, що син Трампа в 2016 році зустрічався з російським юристом Наталією Весельницькою сподіваючись отримати компрометуючу інформацію про суперницю батька на президентських виборах Гілларі Клінтон. За інформацією газети, ця зустріч була організована через посередників на прохання співака Еміна Агаларова, якому про "компромат" на Клінтон повідомив батько Арас Агаларов. Той, за відомостями видання, отримав цю інформацію від якогось російського "королівського прокурора". Імовірно, мається на увазі головний прокурор РФ Юрій Чайка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram