ГоловнаСвіт

Захист фігурантів справи про вбивство Нємцова звернеться до ЄСПЛ

Адвокати засуджених вважають, що під час розгляду справи в суді допустили "величезну кількість порушень".

Захист фігурантів справи про вбивство Нємцова звернеться до ЄСПЛ
Фото: ph.livejournal.com

Захист фігурантів справи про вбивство політика Бориса Нємцова, яких суд засудив до термінів від 11 до 20 років колонії суворого режиму, звернеться до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це заявила адвокат Анна Бюрчієва, передає "Интерфакс".

"Ми звернемося зі скаргою на вирок до Верховного суду і до Європейського суду, думаю, і до наглядової інстанції дійдемо", - заявила Бюрчієва. У суді вона представляла інтереси Тамерлана Ескерханова.

На думку адвоката, під час розгляду справи в суді допустили "величезну кількість порушень", тому, як вважає Бюрчієва, "вирок буде в підсумку скасовано". "Я думаю, що нашим правоохоронним органам хочеться поставити крапку в цій справі, але робити це поки що рано", - сказала вона.

У четвер, 13 липня, Московський окружний військовий суд виніс вироки фігурантам справи про вбивство Нємцова. Усіх їх визнали винними. Заур Дадаєв, якого звинуватили у вбивстві Нємцова, отримав 20 років колонії суворого режиму, Анзор Губашев - 19 років, його брат Шадід - 16 років, Тамерлан Ескерханов - 14 років, Хамзат Бахаєв - 11 років. Усім обвинуваченим призначили штраф у 100 тис. рублів, а також два роки обмеження волі.

Адвокат Бахаєва Заурбек Садаханов підтвердив, що захист фігурантів буде оскаржувати вирок. "Дали 11 років людині, яка нічого не робила", - підкреслив Садаханов, коментуючи вирок, який винесли його підзахисному.

Організатором убивства Нємцова слідство назвало колишнього бійця батальйону внутрішніх військ МВС "Північ" Руслана Мухудінова. Він перебуває в міжнародному розшуку. Після оголошення вироку виконавцям убивства представник Слідчого комітету Світлана Петренко заявила, що відомство продовжує збір доказів провини організаторів убивства.

Бориса Нємцова вбили в ніч на 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. У нього вистрілили шість разів з автомашини, що проїздила повз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram