ГоловнаСвіт

Манафорт знайшов нового роботодавця

ЗМІ дізналися про його зустрічі з власником китайського конгломерату Pacific Construction.

Манафорт знайшов нового роботодавця
Фото: EPA/UPG

Скандальний політтехнолог Пол Манафорт, який раніше працював на Дональда Трампа і Віктора Януковича, знайшов нового роботодавця.

Газета Financial Times пише, що він збирається консультувати китайського будівельного магната, засновника Pacific Construction Group Янь Цзехе (Yan Jiehe). Минулого тижня Манафорт і Янь зустрічалися в Шанхаї з приводу можливої участі Pacific Construction в інфраструктурних проектах у США. Через місяць американець повинен повернутися в Китай для продовження переговорів.

Прес-секретар Манафорта заявив, що зустріч з Янем була незапланованою і що Манафорт зараз не пов'язаний ні з якими наявними або запланованими будівництвами або контрактами в США.

Pacific Construction - найбільший приватний конгломерат у Китаї, він міститься на 156 місці в торішньому списку Global Fortune 500. Янь разом з родиною в 2016 році зайняв шосте місце в списку найбагатших людей Китаю, складеному журналом Hurun Report. Компанією керує його син, але Янь-старший залишається старшим радником.

Нагадаємо, в серпні минулого року Полу Манафорту довелося подати у відставку з поста голови передвиборного штабу Трампа на тлі скандалу, що розгорівся після публікації в New York Times, в якій повідомлялися деякі подробиці його роботи в Україні. Манафорт був одним з ключових радників Януковича, який втік до Росії в лютому 2014 року.

Манафорт був активним учасником американських виборчих кампаній останніх чотирьох десятиліть і консультував, крім Трампа, самих різних кандидатів - від Джона Маккейна і Боба Доула до обох президентів Бушів.

Серед зарубіжних клієнтів Манафорта, крім поваленого президента України Віктора Януковича, преса називала таких одіозних персонажів, як філіппінський диктатор Фердинанд Маркос та багамський прем'єр-міністр Лінден Піндлінг, що звинувачувався у зв'язках з наркобаронами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram