ГоловнаСвіт

ФСБ заявила про перекриття каналу постачання в Росію зброї з ЄС і України

Серед іншого силовики вилучили авіаційну гармату часів Другої світової.

ФСБ заявила про перекриття каналу постачання в Росію зброї з ЄС і України
архивное фото
Фото: dn.npu.gov.ua

Федеральна служба безпеки РФ заявила про перекриття каналу постачання в Росію зброї з країн Євросоюзу і України.

Прес-служба відомства стверджує, що у членів групи вилучили 232 одиниці зброї, а також 16 тисяч боєприпасів, ручні осколкові гранати та наркотичні речовини. Серед іншого силовики вилучили авіаційну гармату часів Другої світової війни.

"З незаконного обігу вилучено ... 18 кулеметів, 43 автомати, 29 пістолетів-кулеметів, 45 карабінів, гвинтівок і рушниць, 97 пістолетів та револьверів ... більш як 180 основних частин до вогнепальної зброї, понад 16 000 боєприпасів різного калібру, 15 ручних осколкових гранат, понад 21 кілограм вибухових речовин", - йдеться на сайті ФСБ.

У справі проходять 54 члени групи в 24 суб'єктах Росії (чи входить в їх число українські Крим або Севастополь, які не є суб'єктами РФ, не уточнюється), стосовно них проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, що в результаті пожежі Україна втратила 70% боєприпасів, які зберігалися на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії Харківської області. За оцінками голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, їх вартість становить близько 1 мільярда доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram