ГоловнаСвіт

Принц Гаррі розповів, що багато років звикав до смерті матері

"На 20 років я відмовився від усіх своїх почуттів".

Принц Гаррі розповів, що багато років звикав до смерті матері
Фото: EPA/UPG

Британський принц Гаррі дав велике інтерв'ю британському виданню Telegraph, в якому розповів про свої психологічні проблеми, пов'язані зі смертю матері.

"Мами не стало, коли мені було 12, і на наступні 20 років я відмовився від усіх своїх почуттів. Все це зробило досить сильний вплив не тільки на моє особисте життя, але і на мою роботу", - цитує принца Гаррі "Бі-бі-сі". "Я так з цим справлявся: просто закопував голову в пісок, відмовляючись навіть думати про маму, адже хіба це допоможе?", - зізнався він.

За словами принца, до певного моменту він був "типовою 20-, 25-, 28-річною [людиною], походжав, примовляючи: "життя прекрасне" або "добре життя". До переосмислення втрати його підштовхнув брат - принц Вільям, - який сказав: "Слухай, тобі насправді потрібно з цим розібратися. Це не нормально - думати, що все це на тебе не вплинуло".

"А потім [у мене] сталося кілька розмов, і несподівано все це горе, яке я ніколи не опрацьовував, почало виходити на перший план. І я зрозумів, що взагалі-то є безліч речей, з якими мені потрібно розібратися", - поділився він. Цей період свого життя член королівської сім'ї назвав "двома роками повного хаосу".

Принц ствердно відповів на питання про те, чи звертався він до психотерапевта: "Я це робив кілька разів, навіть більше. Ну і відмінно".

Крім того, Гаррі зізнався, що впоратися з агресією йому допомогли заняття боксом. "Це мене, дійсно, врятувало, бо я був на грані: хотілося кого-небудь вдарити", - зізнався принц.

Нагадаємо, що його мати, принцеса Діана, загинула в автокатастрофі в серпні 1997 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram