ГоловнаСвіт

У Британії журналіст під прикриттям виявив велику кількість порушень в одній з найбільших в'язниць

Британський Мін'юст має намір провести ретельну перевірку в'язниці.

У Британії журналіст під прикриттям виявив велику кількість порушень в одній з найбільших в'язниць
Фото: mirror.co.uk

Журналісти програми ВВС "Панорама" виявили велику кількість порушень в одній з найбільших тюрем Великобританії у графстві Нортумберленд.

Як повідомляють на сайті ВВС, журналіст програми таємно влаштувався на роботу в пенітенціарну установу, де відбувають покарання 1348 осіб, і провів там два місяці.

Він з'ясував, що в тюрмі дуже поширене вживання наркотиків, контроль над в'язнями ослаблений, а в одному з блоків навіть виявилася діра у внутрішній стіні.

Крім того, в тюрмі виявили маски, камуфляжний одяг і кусачки для дроту. Імовірно, арештанти вибиралися на волю, щоб дістати наркотики чи інший контрабандний товар.

В одному з епізодів програми показано, як співробітник в'язниці смикається у конвульсіях після того, як випадково вдихнув наркотичну суміш - спайс.

Один з охоронців зізнався журналістові "Панорами", що він і його колеги отримують погрози з боку в'язнів, але побоюються конфліктувати з ними, оскільки очікування підмоги може виявитися занадто довгим.

Міністерство юстиції Британії вже заявило, що проведе ретельну перевірку в'язниці. Як повідомляли у грудні, в Туреччині побудують 175 нових в'язниць 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram