ГоловнаСвіт

Радбез ООН збереться через ракетний запуск КНДР

Генсек НАТО закликав Пхеньян "утриматися від подальших провокацій".

Радбез ООН збереться через ракетний запуск КНДР
Заседание Совета безопасности ООН
Фото: UN Photo/Kim Haughton

Рада Безпеки ООН сьогодні ввечері збереться на консультації для обговорення ситуації запуску КНДР балістичної ракети порушуючи резолюцію ООН і вимоги міжнародного співтовариства.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на джерела в Місії України при ООН, яка зараз головує в Радбезі.

Що стосується часу проведення засідання, то зазначено, що воно відбудеться після відкритої дискусії з питань захисту критичної інфраструктури. Орієнтовно, це о 17:00 за місцевим часом (о 00:00 за київським часом).

Керівництво США і Японії засудили агресивні дії Північної Кореї в регіоні. Свою критичну оцінку висловив і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Я засуджую запуск балістичної ракети КНДР. Це ще одне порушення кількох резолюцій Ради Безпеки ООН, зокрема резолюцію 2321, прийняту в листопаді 2016 року", - йдеться в заяві Столтенберга, поширеній офісом НАТО. Генсек Альянсу закликав Пхеньян "утриматися від подальших провокацій, зупинити всі запуски з використанням технології балістичних ракет і назавжди відмовитися від усіх своїх балістичних ракетних програм відповідно до вимог Ради Безпеки ООН".

"Я закликаю КНДР не нагнітати напруженість і знову брати участь у конструктивному діалозі з міжнародною спільнотою", - заявив Столтенберг.

Нагадаємо, напередодні КНДР здійснила запуск балістичної ракети з району східного узбережжя країни в напрямку моря. Ракета пролетіла близько 500 км і впала. У Пхеньяні заявили, що випробування пройшли успішно. Південна Корея пізніше оголосила, що північні сусіди запустили вдосконалену версію балістичної ракети "Мусудан".

Раніше в лютому міністр оборони США застеріг КНДР від використання ядерної зброї проти Штатів і їх союзників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram