ГоловнаСвіт

Голова апарату Суркова звільнився після публікації листування

Павлов звільнився після публікації листів помічника президента РФ.

Голова апарату Суркова звільнився після публікації листування
Владислав Сурков
Фото: sova.news

Голова апарату помічника президента Росії Владислава Суркова звільнився через публікацію електронного листування.

Про відставку Олександра Павлова повідомили "Ведомости" з посиланням на два джерела, близьких до адміністрації Володимира Путіна.

 

За словами джерел, Павлов звільнився після того, як у жовтні 2016 року "КіберХунта" опублікувала листи Суркова.

При цьому в управлінні президента РФ з питань економічної співпраці з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією, яке курирує Сурков, заявили, що Павлов звільнився "за власним бажанням".

"Три роки відпрацював, втомився", - сказало джерело.

 

Нагадаємо, 24 жовтня хакерська організація "КіберХунта" заявила про доступ до е-mail-листування помічника президента РФ Владислава Суркова. У ній нібито виявилися план заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні та документ про створення республіки на території Закарпаття. В СБУ заявили, що документи щодо Закарпаття "збігаються слово в слово" з матеріалами, які вилучали раніше в місцевих сепаратистів.

25 жовтня в мережу виклали гігабайт даних з поштової скриньки [email protected] (приймальня Суркова) за 2013-2014 рік, де були знайдені докладні звіти з приводу ситуації в Україні, Абхазії; документи про фінансування "ДНР" і "ЛНР"; списки і контактні дані співробітників Управління президента РФ з соціально-економічної співпраці; дані про зустрічі та наради Суркова; скани паспортів Суркова і членів його сім'ї.

У Кремлі заявили, що хакери не могли зламати поштову скриньку Суркова, тому що він "не користується електронною поштою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram