ГоловнаСвіт

ЦРУ розсекретило документи антитерористичної програми, затвердженої після атак 11 вересня

Багато з них відредаговані, причому іноді приховані цілі сторінки з інформацією про відправника, одержувачів і дати.

ЦРУ розсекретило документи антитерористичної програми, затвердженої після атак 11 вересня

Центральне розвідувальне управління США у вівторок опублікувало пакет із 50 документів антитерористичної програми, затвердженої після теракту в США 11 вересня 2001 року, повідомляє Голос Америки.

Внутрішні документи ЦРУ опубліковані у відповідь на запит, зроблений відповідно до закону про свободу інформації. Багато документів відредаговані, причому іноді приховані цілі сторінки з інформацією про відправника, одержувачів і дати.

Співробітники відомства впевнені, що програма арештів і допитів дозволяла отримати "унікальні і безцінні розвіддані", проте дехто з них висловлює глибокі сумніви з цього приводу і застерігає про небезпеку компрометуючих документів, здатних викликати питання про легальність програми.

Колишній президент США Джордж Буш-молодший санкціонував програму через шість днів після терактів 11 вересня 2001 року з тим, щоб заарештовувати бойовиків "Аль-Каїди" і допитувати їх, отримуючи інформацію, покликану запобігти новим терактам.

Нагадаємо, в квітні видання The Wall Street Journal розкрило подробиці американського "плану Б", який Центральне розвідувальне управління США і його партнери на Близькому Сході розробили на випадок зриву перемир'я в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram