ГоловнаСвіт

У Британії закрилася остання глибока вугільна шахта

Британський уряд вирішив поетапно відмовлятися від вугільних електростанцій

У Британії закрилася остання глибока вугільна шахта
Архив
Фото: http://ukrlife.net

У Великобританії сьогодні припиняє роботу остання у країні глибока вугільна шахта.

Про це повідомляє Bloomberg.

Таким чином, із закриттям копальні Келлінглі, розташованої на півночі Англії у графстві Вест-Йоркшир, закінчить своє існування ціла галузь, яка підтримувала економіку країни протягом 300 років.

Влітку цього року видання The Shields Gazette повідомляло, що на копальні скоротили 200 працівників з 700. Крім того, у липні закрилася інша британська глибока вугільна шахта - Торсбі, розташована у графстві Ноттінгемшир. Там працювало 600 осіб.

Після закриття Келлінглі видобутком вугілля у Великобританії займатимуться тільки у кількох кар'єрах, а обсяг виробництва палива скоротиться до восьми мільйонів тонн на рік. Для порівняння, минулого року Великобританія, згідно зі звітом уряду, видобула 12 млн тонн вугілля, а в 1913-му - рекордні 292 млн тонн.

До занепаду вугільної промисловості, на думку аналітиків, ведуть падіння цін на вугілля, а також посилення боротьби зі зміною клімату (під час згоряння вугілля виділяє велику кількість шкідливих речовин, у тому числі сірчисті і азотисті оксиди й вуглекислий газ).

Наголошується, що британський уряд вирішив також поетапно відмовлятися від вугільних електростанцій, замінюючи їх атомними і газоелектростанціями. Підприємства, не оснащені досить ефективними механізмами запобігання шкідливим викидам в атмосферу, повинні припинити роботу до 2025 року. Це обумовлено спробою влади знайти баланс між скороченням викидів СО2 та необхідністю захистити споживачів від зростання цін.

Нагадаємо, що 12 грудня в Парижі ухвалили нову угоду на заміну Кіотському протоколу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram