ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Кремлі відмовилися перевіряти законність діяльності дітей генпрокура РФ

Пєсков порадив журналістам не чекати на перевірки діяльності самого генпрокурора РФ.

У Кремлі відмовилися перевіряти законність діяльності дітей генпрокура РФ
Юрий Чайка
Фото: ngzt.ru

Контрольне управління президента Росії не перевірятиме діяльність дітей генерального прокурора РФ Юрія Чайки.

Про це заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє "Интерфакс".

Він зазначив, що "цей механізм не контролює вільних підприємців".

"Якщо ви питаєте в мене, чи буде цей механізм контролювати бізнес дітей Чайки - повнолітніх, самостійних підприємців - відповідь однозначна: ні", - сказав Пєсков.

Напередодні президент РФ Володимир Путін, відповідаючи на запитання про розслідування проти синів генпрокурора, сказав таке: "Щодо всіх цих проявів, пов'язаних із дітьми можновладних чиновників, якщо говорити, наприклад, про генерального прокурора, потрібно розуміти, вони, діти генпрокурора, порушили закон чи ні, є в роботі генерального прокурора якісь елементи, пов'язані з конфліктом інтересів, він якось сприяв і допомагав цим дітям".

Як підкреслив президент, "для цього є Контрольне управління президента".

Прес-секретар Путіна також додав, що результатів будь-якої перевірки діяльності самого генпрокурора журналістам очікувати не варто, оскільки "ці результати фактично постійно доповідаються, це частина щоденної роботи". Він додав, що на прес-конференції Путін говорив про існування в Кремлі цілого контрольного механізму: це і Контрольне управління президента, і Управління президента з питань протидії корупції. "Усі вони замикаються на Сергієві Борисовичу Іванові", - підсумував Пєсков.

Фонд боротьби з корупцією 1 грудня опублікував розслідування, в якому йдеться про причетність синів генпрокурора Юрія Чайки і співробітників Генпрокуратури до тяжких злочинів.

Генпрокурор назвав розслідування "брехливим" і замовленим головою фонду Hermitage Capital Вільямом Браудером і "спецслужбами США, що стоять за ним". Браудер і ФБК вже заявили, що не співпрацюють. Окрім того, Браудер звинуватив генпрокурора РФ у причетності до смерті Магнітського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram