ГоловнаСвіт

Асад звинуватив Захід у підтримці терористів

Сирійський президент заявив, що лише Росія, Іран та інші союзники САР можуть покласти край війні

Асад звинуватив Захід у підтримці терористів
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад заявив, що сирійський конфлікт міг би завершитися менш ніж за рік, якби країни Заходу не намагалися здійснити зміну влади в Сирії шляхом підтримки терористів.

Таку думку він висловив в інтерв'ю нідерландському телеканалу NPO2.

"Проблема полягає в тому, що вони досі надають їм (бойовикам сирійської опозиції - ред.) підтримку на щоденній основі, оскільки хочуть, щоб рішенням, яке вони називають політичним, стала зміна влади у країні. Тому все це буде затягуватися", - сказав він.

За його словами, для припинення війни міжнародна спільнота має вжити заходів, щоб зупинити потік іноземців, які долучаються до лав бойовиків. "Ніхто з них, тільки Росія, Іран, їхні союзники й інші країни, які політично підтримують сирійський уряд... Але не Захід, ніхто на Заході не готовий до цього", - сказав президент.

Відповідаючи на запитання, чи радий він з того, що останнім часом західні лідери пом'якшили свою позицію щодо його відходу, Асад сказав: "Я вже збирав свої речі і планував їхати, але тепер можу залишитися".

17 грудня на великій прес-конференції президент РФ Володимир Путін повідомив, що російська повітряна операція в Сирії триватиме до завершення наступу сирійських збройних сил проти ісламістів. Він заявив, що Росія продовжуватиме військові дії у САР, поки сирійська армія не перестане потребувати підтримки.

Крім того, Путін заявив, що російська авіація підтримує також сирійську опозицію, яка бореться з "Ісламською державою" (ІД).

Нагадаємо, 14 грудня

поміркована сирійська опозиція заявила, що Путін і його генерали - купка брехунів, оскільки у результаті авіаударів, які Росія завдає з 30 вересня нібито по терористичних угрупованнях, гинуть помірковані противники Асада. Крім того, Росію і раніше неодноразово викривали у брехні щодо цілей авіаударів.

Також нагадаємо, що 16 грудня генерал сирійських повстанців звинуватив Росію у співробітництві з ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram