ГоловнаСвіт

Туск назвав неприйнятними вимоги Британії до реформи ЄС

Європейські лідери сьогодні за вечерею обговорять вимоги Британії до ЄС.

Туск назвав неприйнятними вимоги Британії до реформи ЄС
Дональд Туск
Фото: EPA/UPG

Декотрі з вимог Великобританії до реформування Євросоюзу видаються "неприйнятними", але є "реальний шанс" досягти угоди між Лондоном і Брюсселем у лютому, якщо британський прем'єр Девід Кемерон готовий до компромісу.

Про це заявив президент Євроради Дональд Туск, повідомляє агентство Рейтер.

"Консультації, які я провів з усіма державами-членами, демонструють добру волю всіх учасників, але це не змінює того факту, що деякі британські пропозиції видаються неприйнятними", - сказав Туск напередодні вечері, під час якої лідери ЄС мають обговорити вимоги Великобританії до реформи блоку європейських країн.

"Попри це, якщо прем'єр-міністр Кемерон переконає лідерів сьогодні, що ми можемо працювати разом над пошуком рішень, то в нас з'явиться реальний шанс укласти угоду в лютому", - додав Туск.

Нагадаємо, 10 листопада повідомляли, що Кемерон назвав вимоги Британії до ЄС перед референдумом. Зокрема він зажадав протекції для британського ринку та інших країн, які не використовують євровалюту, підвищення конкурентоспроможності та звільнення від "тягаря бюрократії", підтримки британських національних парламентів і введення заборони мігрантам з ЄС отримувати трудові пільги.

Референдум про членство Британії в ЄС повинен пройти до кінця 2017 року. Таку обіцянку дав прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон після свого переобрання в травні. Сам він неодноразово заявляв, що все-таки хоче бачити королівство в складі єдиної Європи, але із застереженням, що умови членства необхідно переглянути.

Наприкінці листопада повідомляли, що більшість британців висловилися за вихід зі складу ЄС після терактів у Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram