ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Фігуранта справи руферів з українським прапором звільнили в залі суду

Реальний термін замінили обмеженням волі на два роки.

Фігуранта справи руферів з українським прапором звільнили в залі суду
Флаг Украины на Котельнической набережной в Москве
Фото: http://lifenews.ru/

Мосміськсуд пом'якшив вирок одному з фігурантів справи про розфарбування зірки на Котельницькій набережній у кольори українського прапора.

Суд змінив покарання для руфера Володимира Подрєзова, замінивши реальний термін на обмеження волі строком на два роки, повідомляє "Дождь".

Обмеження свободи - вид кримінального покарання в Росії й низці інших країн, це сукупність зобов'язань і заборон, які накладає суд на засудженого і які виконуються без ізоляції засудженого від суспільства в умовах здійснення за ним нагляду з боку спеціалізованого державного органу.

Подрєзова звільнили в залі суду. Для решти фігурантів справи суд залишив вирок чинним.

Відповідальність за інцидент, що стався в ніч проти 20 серпня 2014 року, взяв на себе відомий український руфер Павло Ушевець (Григорій Мустанг). Однак слідчі затримали чотирьох парашутистів, які того ранку зістрибнули з даху висотки - Олександра Погребова, Олексія Широкожухова, Євгена Коротова й Анну Лепьошкіну. Незабаром у Петербурзі затримали знайомого Мустанга - руфера Подрєзова. Слідство висунуло версію, що Подрєзов допомагав Мустангу розмальовувати зірку, а парашутисти потім стрибнули з даху, щоб привернути увагу громадськості.

Четверо парашутистів зі самого початку говорили, що не причетні до акції і просто стрибали з дахів. Тієї ночі, за їхніми словами, вони хотіли стрибнути з труби ТЕЦ на МКАД, але не змогли пройти повз охорону, тому вибрали інший об'єкт. Судові експертизи, які проводили у справі, також не підтвердили причетності парашутистів до злочину: ні в їхніх машинах, ні на їхньому одязі не було виявлено слідів фарби.

Адвокат руфера стверджувала, що Подрєзов хоч і супроводжував Мустанга тієї ночі, але не знав про його плани пофарбувати зірку. "Його дії були продиктовані бажанням вибратися на найвищу будівлю, а не політичною ненавистю, як наполягає звинувачення. Вони видають бажане за дійсне", - виступала адвокат.

Також слідчі встановили нестиковки в часі: Ушевець і Подрєзов перебували на даху висотки до 5:55 ранку. А бейсджампери здійснили свій стрибок тільки о 7:09, як випливає з обвинувального висновку.

У підсумку Таганський суд Москви у вересні виправдав парашутистів, а Подрєзова визнав винуватим тільки за статтею "вандалізм".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram