ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД запустили радіостанцію на сході Афганістану

Джихадисти контролюють частину чотирьох східних провінцій Афганістану.

Бойовики ІД запустили радіостанцію на сході Афганістану
Радиостанция (Архив)
Фото: radio.vesti.ua

Бойовики "Ісламської держави" (ІД) запустили радіостанцію "Голос халіфату" (Voice of the Caliphate) у провінції Нангархар на сході Афганістану.

Про це повідомляє The International Business Times.

За інформацією видання, екстремісти виступають в ефірі з антиурядовими заявами, закликаючи молодь вступати до їхніх лав. Мовлення відбувається в FM-діапазоні, радіо можна почути на всій території провінції. Представники місцевої влади заявили, що "Голос халіфату" дозволить бойовикам ефективніше вербувати молодих людей.

У квітні бойовики ІД почали трансляцію англомовних новин на інтернет-радіо "Аль-Бая" (al-Bayan). У першому випуску розповіли про діяльність бойовиків на території Іраку, Сирії та Лівії.

Крім того, ІД випускає щомісячний інтернет-журнал Dabiq. Він розповідає про релігію й ідеологію екстремістів.

6 грудня стало відомо, що близько 1,6 тис. бойовиків, які присягнули на вірність ІД, захопили частину чотирьох східних провінцій Афганістану з метою створити нову провінцію "халіфату" на кордоні з Пакистаном. Успішне просування "Ісламської держави" в Афганістані пов'язують з виведенням британських і американських військ із країни, а також із розколом усередині ісламістського руху "Талібан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram