ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовикам ІД заборонили дивитися телевізор

Керівництво ІД запроваджує все більше обмежень для зменшення контактів своїх бойовиків з усім західним.

Бойовикам ІД заборонили дивитися телевізор
Фото: EPA/UPG

Керівництво терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) заборонило своїм бойовикам дивитися телевізор.

Про це повідомляє портал

Al Bawaba.

Наказ повинен захистити джихадистів від перегляду зарубіжних телеканалів, в ефірі яких засуджується діяльність ІД. Крім того, членам екстремістського угруповання відтепер не можна ремонтувати, продавати і купувати телевізори.

Для виконання заборони польовим командирам було наказано перевіряти будинки підлеглих і знищувати в разі виявлення різну телевізійну техніку: ресивери, антени й інші пристрої.

Al Bawaba нагадує, що ІД активно бореться із західними брендами. Наприклад, 2015 року керівництво організації вже заборонило поширювати у своїй самопроголошеній столиці - сирійському місті Ракка - одяг і взуття американської компанії Nike. Носіння речей цієї фірми було названо таким, що "суперечить нормам ісламу". Крім того, за інформацією порталу, жителям захоплених територій не можна носити одяг із "вульгарними англійськими написами" та вузькі джинси. Також введено обмеження на користування інтернетом у Рацці. Зокрема, тепер це можна зробити тільки в інтернет-кафе, контрольованих ІД, що повинно дозволити уникнути витоків інформації про злодіяння ІД, зазначає Al Bawaba.

Нагадаємо, 17 грудня повідомляли, що

бойовики ІД запустили радіостанцію на сході Афганістану.

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, яке 2014 року захопило частину території Сирії й Іраку і проголосило там халіфат. На вірність угрупованню присягнули кілька терористичних груп в інших країнах Близького Сходу та в Африці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram