ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Засновники російського "Антимайдану" отримали $500 тис. від Кремля

"Нічних вовків" і "Бойове братство" щедро профінансували.

Засновники російського "Антимайдану" отримали $500 тис. від Кремля
Фото: nwrussia.info

Співзасновники російського руху "Антимайдан" - "Нічні вовки" і "Бойове братство" - стали найбільшими одержувачами грантів президента РФ за результатами другого у 2015 році конкурсу. На двох їм виділили близько 30 млн рублів (0,5 млн доларів).

Як повідомляють "Ведомости", "Бойове братство" отримало 17,6 млн рублів на правовий центр захисту прав ветеранів та членів їхніх сімей, а також на створення молодіжних патріотичних клубів. "Нічним вовкам" виділили 12 млн рублів на молодіжний центр "Патріот" у Севастополі.

Нагадаємо, в лютому 2015 року "Антимайдан" провів багатотисячну ходу в Москві під гаслом "Рік Майдану. Не забудемо, не пробачимо". Однією з основних тем мітингу стали події, що відбулися в травні минулого року в Одесі, де під час заворушень загинули 48 осіб.

15 січня відразу кілька російських громадських організацій оголосили про об'єднання в рух "Антимайдан", основною метою якого заявлено недопущення в країні кольорової революції. У цю організацію увійшли структури, підтримувані і тісно пов'язані з російською владою, при цьому вони сповідують агресивний культ насильства, густо замішаний на імперсько-православних ідеях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram