ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві студенти зірвали лекцію лідера російського руху "Антимайдан"

Один з лідерів російського "Антимайдану" намагався прочитати лекцію про протидію "кольоровим революціям"

У Москві студенти зірвали лекцію лідера російського руху "Антимайдан"
архив
Фото: Скриншот видео

Студенти Російського державного гуманітарного університету (РДГУ) зустріли криками "Ганьба!" лекцію одного з лідерів російського руху "Антимайдан" Миколи Старикова. Частина студентів покинула свої місця в аудиторії і вийшла із залу.

Про це повідомляє "Русская служба ВВС".

Пізніше до студентів приєднався і професор РДГУ Костянтин Єрусалимський, який відкрито виступив проти Старикова, намагаючись дізнатися, на якій підставі лектор може стверджувати, що "якісь люди діють за американською вказівкою".

Викладач університету Тетяна Волкова написала у своєму "Твіттері": "Стариков у РДГУ вже 1,5 години мовить. З аудиторії потихеньку випаровуються слухачі. Неможливо чути по 50 разів: геополітика, Крим, ліберали".

Пізніше один з присутніх на лекції, Альберт Саркисьянц, написав на своїй сторінці в соцмережі: "Неможливо, думаю, сприймати наш вихід як акцію або продуманий виступ. Ми просто відповіли на образу, от і все. До речі, ці гастролери зараз з тією самою лекцією поїхали в МГУ".

Засновник громадської організації "Профспілка громадян Росії", один з лідерів "Антимайдану" Микола Стариков у четвер виступав у РДГУ з лекцією про протидію "кольоровим революціям".

Нагадаємо, 15 січня відразу кілька російських громадських організацій оголосили про об'єднання в рух "Антимайдан", основною метою якого заявлено недопущення в країні кольорової революції. До цієї організації увійшли структури, підтримувані і тісно пов'язані і російською владою, які при цьому сповідують агресивний культ насильства, густо замішаний на імперсько-православних ідеях. 21 лютого в Москві пройшла акція цієї організації. В антиукраїнській ході брали участь, за різними даними, від 35 до 50 тис. чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram