ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД випустили з в'язниці Пальміри в Сирії десятки злочинців

Терористи заявили, що серед звільнених - 27 громадян Лівану, зокрема 5 християн, які перебували під арештом більш ніж 35 років.

Бойовики ІД випустили з в'язниці Пальміри в Сирії десятки злочинців
Город Пальмира, Сирия
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" випустили десятки ув'язнених із тюрми в сирійському місті Пальміра.

Про це повідомляє новинний портал Syria News.

За даними новинного порталу, терористи заявили, що серед звільнених - 27 громадян Лівану, зокрема п'ять християн, які перебували під арештом більш ніж 35 років.

Бойовики ІД у середу захопили місто Пальміра в провінції Хомс, у центральній частині Сирії. Під контролем джихадистів виявилися військова база, в'язниця і будівля відділення сирійських спецслужб. Перед тим як військові залишили місто, з нього евакуювали жителів і найцінніші історичні артефакти. Зараз під загрозою знищення опинилися стародавні руїни Пальміри, включені в список пам'ятників світової спадщини ЮНЕСКО.

Широка експансія "Ісламської держави", яка захопила значну частину Іраку та Сирії, стала однією з головних світових проблем останнього часу. Угруповання, яке налічує, за даними ЦРУ, близько 30 тис. бойовиків, проголосило на захоплених територіях "халіфат" і прагне розширити територію впливу. Осередки ІД створено в Лівії, Ємені, інших країнах Близького Сходу та Північної Африки.

Єдиного фронту боротьби з ІД немає: з угрупованням борються урядові війська Сирії й Іраку, міжнародна коаліція на чолі з США, яка здійснює повітряні удари по бойовиках, а також іракські та сирійські курди. У результаті бойових дій кілька тисяч мирних жителів загинули, сотні тисяч стали біженцями і ще кілька тисяч є заручниками ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram