ГоловнаСвіт

Президент Киргизстану підписав закон про приєднання до ЄАЕС

За словами голови Держдуми, у створенні зони вільної торгівлі з ЄАЕС зацікавлені близько 40 країн

Президент Киргизстану підписав закон про приєднання до ЄАЕС
Фото: EPA/UPG

Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв підписав закон про ратифікацію міжнародних угод з приєднання республіки до Євразійського економічного союзу (ЄАЕС). Учора відповідний законопроект схвалив парламент республіки.

Про це повідомляє РИА Новости.

Документ складається з основної частини, в якій закріплено умови приєднання та порядок набуття угодою чинності, і двох протоколів. Фактичне приєднання Киргизстану до економічного союзу відбудеться після завершення внутрішніх ратифікаційних процедур у всіх країнах-учасницях ЄАЕС.

Підписання угоди про вступ Киргизстану в економічне об'єднання відбулося у грудні 2014 року. 8 травня лідери країн ЄАЕС підписали протоколи до угоди.

У квітні голова Держдуми Сергій Наришкін сказав, що у створенні зони вільної торгівлі з Євразійським економічним союзом зацікавлені близько 40 країн. Він зазначив, що наступною країною, яка може підписати угоду про зону вільної торгівлі, стане В'єтнам.

Членами Євразійського економічного союзу є Вірменія, Білорусь, Казахстан, і Росія. Його метою є проведення скоординованої економічної політики та створення зони вільного руху товарів, послуг, капіталу і робочої сили. Угода про створення союзу була підписана 29 травня 2014 року в Астані та набула чинності 1 січня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram