ГоловнаСвіт

WikiLeaks почав публікувати листування глави ЦРУ

Якщо справжність листів підтвердиться, це може стати черговим скандалом

WikiLeaks почав публікувати листування глави ЦРУ

Сайт Wikileaks виклав у загальний доступ електронні листи, які, ймовірно, належать директорові Центру розвідувального управління США (ЦРУ) Джону Бреннану.

Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, один з листів, імовірно, містить заявку на оформлення допуску до секретної інформації.

З уже опублікованих матеріалів поки що жоден не містить державної таємниці. Утім, якщо справжність електронних листів підтвердиться, це може стати основою нового скандалу за участю спецслужб.

Питання використання американськими політиками особистих поштових адрес останнім часом особливо гостре, зокрема після того як з'ясувалося, що колишній держсекретар США і потенційний кандидат у президенти Гілларі Клінтон використовувала особистий поштовий сервер для службового листування на посаді глави зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, особисту поштову скриньку Бреннана на сервері AOL, імовірно, зламав американський старшокласник. У газеті New York Post юного зломника назвали "школярем-наркоманом, який не задоволений зовнішньою політикою США". У його мікроблозі "Твіттер", як стверджують ЗМІ, можна знайти список контактів Бреннана, телефонні номери та номер страховки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram