ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Тільки 20% авіаударів Росії в Сирії припадає на ІДІЛ

Агентство порівняло дані Міноборони РФ і американські карти розташування протиборчих сторін у Сирії.

Тільки 20% авіаударів Росії в Сирії припадає на ІДІЛ
Результат применения "бочковой бомбы" в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Майже 80% цілей ударів російської авіації в Сирії припадає на райони, непідконтрольні терористичному угрупованню "Ісламська держава" (діяльність цієї організації заборонено на території Росії і в низці інших країн).

Такі дані наводить агентство Reuters з посиланням на аналіз даних Міністерства оборони Росії.

Більшість бомбардувань припало на райони, утримувані іншими угрупованнями, що виступають проти президента Сирії Башара Асада, включно з "Фронтом ан-Нусра", який є офіційним відділенням "Аль-Каїди" в Сирії та Лівані, а також низкою організацій, підтримуваних США і їх союзниками.

Заяви Міноборони Росії про цілі російської авіації в Сирії, а також онлайн-архів російських військових карт містять 64 названих локації. Тільки максимум 15 з цих цілей розташовані в районах, утримуваних "Ісламською державою". До таких висновків агентство Reuters прийшло, порівнявши їх з картами розташування протиборчих сторін в Сирії, складеними американським аналітичним центром "Інститут з вивчення війни".

Ці дані збігаються з твердженнями Вашингтона і його союзників по НАТО, що російська військово-повітряна операція в Сирії спрямована на підтримку офіційної влади країни.

Російська влада заявляє, що мета операції - саме "Ісламська держава" та інші угруповання, членів яких Москва вважає терористами-ісламістами.

Нагадаємо, раніше французьке видання Le Figaro з посиланням на сирійську Обсерваторію прав людини повідомило, що в результаті авіаудару військово-повітряних сил РФ у Сирії по польовому госпіталю загинули щонайменше 13 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram